2013. július 22., hétfő

Számomra a legkedvesebb hely a terasz


Be kell vallanom számomra a legkedvesebb hely a terasz. Nem csak a sajátom, hanem másé is. Jó esetben a kert és a ház összetartozó egység, harmóniában van, és nyugalmat, biztonságok sugall. A terasz a lakótér kinyújtott karja, ahol a teret már nem falak, hanem a virágok, bokrok és a fák alakítják. A terasznak létezik egyfajta misztikuma, ahol a ház és kert találkozik és összeölelkezik.

Az „élet színpada” csodálatos díszlettel, az a hely, ahol mindig történik valami varázslat, ráláthatunk a minket körülvevő tájra, vagy elbújhatunk a világ rohanása elől. Hátunkat nekivethetjük a ház biztonságának, de mégis a természet részei vagyunk. Indul az „előadás” melyet a Mindenható rendez. Télen az örökzöldek mutatják hótól terhelt ágaikkal, van élet, csak alszik a természet. Sebtében kertek alatt közelit a nagy ébredés, hó alól előbújnak a télutó növényei, madárhang hallatszik, de az etető körül nagy még a nyüzsgés.

Tavasszal mesés illatok terjengenek, tódulnak a házba, nyáron a virágok szín kavalkádja bűvöl el bennünket. Ősszel a huncut napfény keres utat az ágak között.

Elérkeztünk a mediterrán hangulatú fedett teraszhoz. Otthonos, barátságos, meleg hatású pihenő helyet látunk, mely az egész család számára ideális kikapcsolódást nyújt.


Fokozhatjuk a hangulatot bútorokkal, kiegészítőkkel. Nem kell elsőre feltétlenül drága bútorokat vásárolni, nagyon hangulatos lehet néhány használt bútor átfestése is. Néhány „jó színű” párnára szükségünk lehet, mellyel igazán fel lehet dobni a „teraszhangulatot”. Ha teraszod nem fedett, főleg ha a napos oldalra tájolt, vagy óvni akarod magad a kíváncsi szemektől, nem árt az árnyékolásról gondoskodni. Pergolát, napvitorlát, napernyőt vagy napellenzőt is választhatsz ízlésednek megfelelő színben.



Minden terasz legmegkapóbb eleme a „testközelbe" helyezett zöldnövényzet és az impozáns virág. Attraktív virágtartókat szerezhetünk be nem is túl drágán, melyek akár hosszú éveken át is szolgálnak.


Nyáron, vagy akár a fedett teraszok jóvoltából m

Teraszunk a tavaszi-nyári estéken igazi jó helyszín lehet egy baráti vagy családi beszélgetéshez egy meghitt vacsora eltöltéséhez. Kell ennél több?

Hát a család vagy a barátok

Szelektől védett fedett terasz, remek kertre nyíló kilátással



"Bújós" fedett terasz, a tetőszerkezet mahagóni meleg színével és kandallóval, fedett teraszokat a hideg napokra hőzáró függönnyel használható élettérré alakíthatjuk! 



Napvédőkkel gazdagon szerelt terasz Tenerifén, kétoldalról!


Miért érzem azt, már reggel, hogy ma minden rendben lesz?

Számomra ez is kedves, egyszerű, elegáns és körülölelő.

A cikk szerzője: 
Bárány László 
Közép-Buda Pázsitdoktora





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.